Tusenfryd betaler erstatning til ansatt etter ulykke

Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo.
Berg-og-dal-banen Supersplash i fornøyelsesparken Tusenfryd utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenfryd har valgt å betale erstatning til en 19 år gammel mann som ble alvorlig skadd i en ulykke i fornøyelsesparken i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beløpet er hemmelig, og min klient er tilfreds med at erstatningssaken mot Tusenfryd nå er løst, sier mannens forsvarer, advokat Christian Lundin, til VG.

Mannen var 18 år og jobbet som sommervikar som operatør ved vannattraksjonen Supersplash da han tråkket feil og fikk foten i klem 30. juli 2015. Den venstre foten ble nesten helt avrevet under kneet. Beinet ble reddet, men mannen vil ha nedsatt funksjon i beinet resten av livet.

Les også: Erstatning eller rettssak mot Tusenfryd

Lundin mener parken opptrådte grovt uaktsomt ved ikke å sikre attraksjonen, og parken brøt både sikkerhetsinstruksen og Arbeidsmiljøloven. Han truet dermed med å ta Tusenfryd til retten dersom klienten ikke får utbetalt erstatning.

Tusenfryd avviste at de hadde opptrådt grovt uaktsomt og at det dermed heller var ikke grunnlag for oppreisning. Nå har altså Tusenfryd snudd.

Les også: Etterforsker om Tusenfryd-vikaren fikk god nok opplæring

– Vi har etter nærmere dialog kommet fram til en total løsning som vi forstår begge parter kan være tilfreds med. Partene er enige om å ikke kommentere saken ut over dette, sier markedssjef Erik Røhne Andersen i Tusenfryd.