Mann nektet adgang til frisør i Bærum

Illustrasjonsfoto Frank May / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann fra Bærum som skulle til frisøren for å få sønnen klippet, ble nektet adgang fordi han er mann. Likestillings- og diskrimineringsombudet er kritisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Budstikka som forteller om historien om mannen som ikke fikk klippet sin sønn.

«I går ringte jeg frisøren som reklamerte med hårklipp barn 100 kr. Fikk info om at jeg ikke kunne være der for jeg er mann», skriver han på Facebook.

Kvinnen som driver salongen i Sandvika, bekrefter overfor Budstikka at kun barn og kvinner har adgang, siden mange av kundene bruker hijab, som de tar av i salongen.

– Jeg har bare utenlandske kunder fra land som Somalia, Pakistan og Afghanistan. Det er få norske som kommer, og jeg må tenke på forretningen min, understreker frisøren overfor Budstikka.

Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) sier at spørsmålet i saken er om hensyn til religion og bluferdighet kan begrunne en slik forskjellsbehandling.

– En frisør kan forsøke å ta hensyn til kvinner som ikke ønsker å vise håret sitt for en mann, men dersom spørsmålet kommer på spissen, mener jeg det skal mye til før man kan nekte menn adgang, sier avdelingsleder May Schwartz hos LDO.

Forskjellsbehandling på grunn av kjønn er i utgangspunktet ikke lovlig.

Personvernpolicy