Storm på vei mot Rogaland

Det ventes både storm og høy vannstand i Rogaland de neste timene. Her fra springfloa i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Det ventes både storm og høy vannstand i Rogaland de neste timene. Her fra springfloa i 2013. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det ventes full storm og sterke vindkast på utsatte steder langs kysten i Rogaland. Samtidig kan flere fylker vente seg høy vannstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ventes at stormen vil slå inn over mot Rogaland onsdag formiddag, ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt ut OBS-varsel om forholdene.

– Onsdag ettermiddag dreier vinden nordvest og minker til sterk kuling. Fra onsdag ettermiddag lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind og snøfokk, opplyser instituttet.

Fra torsdag morgen blir det roligere vær i Rogaland, men da ventes det høy vannstand i fylket og flere andre steder i landet.

I både Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane vil vannet komme opp i 60-75 centimeter over verdiene gitt i tidevannstabellene ved flo torsdag formiddag. Dette skjer statistisk sett med 10-20 års mellomrom.

Det er også sendt ut OBS-varsel om høy vannstand i Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Agder, Telemark og Buskerud. I disse fylkene er det ventet at vannstanden kan bli opp til en meter høyere enn verdiene oppgitt i tidevannstabellene, men da tidlig om morgenen og tidlig på ettermiddagen.

Personvernpolicy