Meny

Stor snøskredfare i Hordaland

Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De neste dagene ventes det stor snøskredfare – faregrad 4 – i regionen Hardanger i Hordaland.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om stor snøskredfare i Hardanger både onsdag og torsdag. Snøskredfaren vurderes til nivå fire, den nest høyeste faregraden, i de delene av regionen der en får mest nedbør og vind.

NVE opplyser at publikum bør unngå skredterreng og utløpsområder, og skriver på sine nettsider at «store nedbørmengder i kombinasjon med kraftig vind vil føre til dannelsen av ferske nysnøflak i og over tregrensen. Disse vil kunne løsne som middels store, naturlig utløste skred som følge av pålagring i lesider mot nordøst».

Det opplyses at regn under mildværsgrensa vil øke faren for våte flak- og løssnøskred.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært