Meny

Cruiserederi dropper Fredrikstad grunnet fremmedkrigere

Lislebyveien i Fredrikstad fikk tilnavnet «terrorgaten» etter at det ble kjent at minst sju unge menn bosatt i eller ved veien har dratt til Syria som fremmedkrigere. Dette har ført til at et cruiserederi avlyste sine anløp i byen 2018. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et cruiserederi har avlyst fem anløp i Fredrikstad på grunn av en avisartikkel om sju fremmedkrigere fra byen.

Rederiet Carnival Cruises UK hadde planlagt fem cruiseanløp i Fredrikstad i 2018, men ga i høst overraskende beskjed om at disse blir avlyst, skriver Fredriksstad Blad.

– Rederiet viser til artikkelen i New York Times om Lislebyveien. Den har vært lett tilgjengelig på internett, også på Wikipedia. Det viser hvor sårbart markedet er for all informasjon som kan knyttes til terror, sier Caroline M. Pettersen, salgsansvarlig i Visit Fredrikstad, til avisen.

New York Times skrev i april 2015 en artikkel om sju fremmedkrigere som har reist fra Lislebyveien i Fredrikstad til Syria.

I håp om å få cruiseskipene tilbake til Fredrikstad har Visit Fredrikstad og Hvaler fått Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til å skrive en uttalelse om sikkerhetssituasjonen i byen. Denne er nå oversendt til rederiet.

I uttalelsen skriver politistasjonssjef Trond Torp at Fredrikstad er like trygg som andre steder i Norge, og han påpeker at det aldri har vært noe terrorangrep i byen.

– Vi jobber videre for å få cruiserederiet til byen og håper at uttalelsen fra PST har virkning, sier Pettersen.

Les også:

Magedans og romantisk cruise på Nilen

Dette er verdens mest luksuriøse cruiseskip

Populært