Storm i Nord-Norge fører til fergestopp og stengte veier

<p>Illustrasjonsfoto.</p>
Illustrasjonsfoto. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Fjelloverganger, veistrekninger og fergeavganger er innstilt både i Nord-Norge og i Trøndelagsfylkene som følge av et kraftig uvær søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Meteorologisk institutt blåser det søndag formiddag liten storm på kysten av Nordland. Styrken tiltar til sterk storm ved 13-14-tiden fra Bodø til Sandnessjøen.

Politiet i Salten advarer i tillegg mot svært glatte veier i området og ber folk vurdere om man er nødt til å kjøre nå eller om kan vente. Politiet i Mo i Rana meldte i 13-tiden at gjenstander fra en byggeplass i sentrum var begynt å løsne, og ba folk om å holde seg unna sentrumsgatene. Politiet beskriver vinden som sjelden sterk.

Uværet fører til flere stengte fjelloverganger og kolonnekjøring i Nord-Norge.

E6 over Saltfjellet i Nordland og fylkesvei 98 over Ifjordfjellet i Finnmark har kolonnekjøring, mens E69 Skarsvåg – Nordkapp og fylkesvei 889 mellom Snefjord og Havøysund, begge i Finnmark, er stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Les også: Unormalt høye temperaturer i desember

Også strekningene på fylkesvei 17 mellom Forvik og Tjøtta, fra Levang til Nesna, samt mellom Holm og Vennesund er rammet. Uværet skaper også problemer for fergetrafikken, både i Nordland og Trøndelag.

Fergesambandet mellom Svolvær-Skrova er innstilt, samt ruten fra Bodø til Røst, begge i Nordland.

Også i Trøndelag blåser det kraftig, opp mot stiv kuling. Ifølge Adresseavisen har Torghatten Trafikkselskap innstilt flere fergeavganger søndag formiddag.

Les også: Styrtregn kommer til å ta liv i Oslo-regionen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden