Meny

Storm i Nord-Norge fører til fergestopp og stengte veier

Illustrasjonsfoto. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjelloverganger, veistrekninger og fergeavganger er innstilt både i Nord-Norge og i Trøndelagsfylkene som følge av et kraftig uvær søndag.

Ifølge Meteorologisk institutt blåser det søndag formiddag liten storm på kysten av Nordland. Styrken tiltar til sterk storm ved 13-14-tiden fra Bodø til Sandnessjøen.

Politiet i Salten advarer i tillegg mot svært glatte veier i området og ber folk vurdere om man er nødt til å kjøre nå eller om kan vente. Politiet i Mo i Rana meldte i 13-tiden at gjenstander fra en byggeplass i sentrum var begynt å løsne, og ba folk om å holde seg unna sentrumsgatene. Politiet beskriver vinden som sjelden sterk.

Uværet fører til flere stengte fjelloverganger og kolonnekjøring i Nord-Norge.

E6 over Saltfjellet i Nordland og fylkesvei 98 over Ifjordfjellet i Finnmark har kolonnekjøring, mens E69 Skarsvåg – Nordkapp og fylkesvei 889 mellom Snefjord og Havøysund, begge i Finnmark, er stengt på grunn av uværet, ifølge Statens vegvesen.

Les også:  Unormalt høye temperaturer i desember

Også strekningene på fylkesvei 17 mellom Forvik og Tjøtta, fra Levang til Nesna, samt mellom Holm og Vennesund er rammet. Uværet skaper også problemer for fergetrafikken, både i Nordland og Trøndelag.

Fergesambandet mellom Svolvær-Skrova er innstilt, samt ruten fra Bodø til Røst, begge i Nordland.

Også i Trøndelag blåser det kraftig, opp mot stiv kuling. Ifølge Adresseavisen har Torghatten Trafikkselskap innstilt flere fergeavganger søndag formiddag.

Les også:  Styrtregn kommer til å ta liv i Oslo-regionen

Populært