Avgått leder: Odins soldater lagt ned

Odins soldater patruljerer gatene i Drammen 21. februar i 2016. Det er uklart om gruppa er nedlagt eller ikke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Odins soldater patruljerer gatene i Drammen 21. februar i 2016. Det er uklart om gruppa er nedlagt eller ikke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lederen for Odins Soldater har trukket seg og sier gruppa er nedlagt i Norge. Det benekter en tidligere leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Per dags dato har Soldiers Of Odin World Wide lagt ned virksomheten i Norge. Den ble stengt ned i går, sier Jan Tellef Aanonsen fra Arendal, som var leder for Odins soldater i Norge inntil han gikk av nylig, til NRK. Aanonsen, som har vært medlem av gruppa i ett år, mener at den sliter med mange problemer.

– Det har vært feil folk i gruppa. Mesteparten har blitt fjernet, men etter min mening er det fremdeles noen igjen, sier han.

Tidligere leder, Steffen Andre Larsen, tilbakeviser nyheten om gruppas nedleggelse.

– Det er tull. Jan trakk seg ut, noe han har gjort tidligere også. Vi trodde alt skulle ordne seg når han hadde fått roet seg, sier han. Ifølge Larsen har gruppa mellom 50 og 100 medlemmer i Norge. Han avviser ikke at han kan være aktuell som leder igjen, men mener det vil være uheldig for gruppa.

– Rullebladet mitt gjør at mitt navn ikke er bra å ha i lederrollen. Det vil bli brukt mot oss, men må jeg, så må jeg, sier han.

Larsen er tiltalt for å ha slått en mann med skralle så han brakk kjeven , og må møte i Tønsberg tingrett mandag 9. januar. Hendelsen skjedde på en fest på Nøtterøy 19. august. Offeret fikk hjernerystelse, brudd i kjeven og et kutt bak øret, ifølge Tønsbergs Blad.

Les også: Odins soldater ble rådet til å droppe hunder

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden