Mistenkelig dødsfall i Tydal

Politiet håper obduksjonen av 70-åringen som fredag ble funnet død i Tydal i Sør-Trøndelag, vil vise om mannen ble utsatt for noe kriminelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70-åringen skulle obduseres fredag kveld.

– Vi håper derfor å kunne ha en del svar tidlig lørdag morgen, sier etterforskningsleder Eivind Guldseth ved Selbu og Tydal lensmannskontor til NTB.

Politiet fikk melding om dødsfallet av en person som bor i samme hus som 70-åringen like før klokken 10.30 fredag formiddag.

– Vi sendte en patrulje til stedet. Da de kom fram og fikk undersøkt stedet, så besluttet vi at det skulle tas utvidet undersøkelse. Krimteknikere ble derfor sendt dit, sier Guldseth.

Avhør og rundspørring

70-åringens relasjon til kvinnen som meldte fra om dødsfallet, er ikke bekreftet. Ifølge NRK var det imidlertid hans tidligere samboer som kontaktet politiet, og mannen hadde synlige skader.

– Funn på stedet gjør at vi ser oss nødt til å undersøke åstedet mer enn overfladisk. På det nåværende tidspunkt kan vi ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt, sier etterforskningslederen.

Politiet gjennomførte fredag flere avhør og en rundspørring i området rundt huset der mannen bodde.

– Det er ingen som har sett noe konkret, sier Guldseth.

Etterforskning

70-åringen er norsk, men kommer ikke fra den lille kommunen med 800-900 innbyggere. Guldseth opplyser til Adresseavisen at mannen flyttet fra Vestlandet til Tydal i 2012.

Politiet opplyser i en pressemelding at de skulle gjennomføre teknisk og taktisk etterforskning på åstedet fredag kveld for å avdekke omstendighetene rundt dødsfallet.

Politiet ville fredag ikke kommentere om noen har status som mistenkt eller siktet i saken.

Tydal grenser til Sverige i øst, Røros i sør, Meråker i nord og Selbu og Holtålen i vest.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden