Uvær i nord gir trafikkproblemer

En buss med 40 ungdommer veltet på Myrslett i Troms, og i deler av Lofoten ble alle skolebusser innstilt på grunn av kraftig vind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen personer ble skadd da bussen veltet på E6 ved Myrslett. Ungdommene, som var på vei til en håndballturnering, gikk over i en ny buss, skriver avisa Framtid i Nord.

Det var svært glatt på stedet og ifølge avisa ekstrem kraftig vind.

I Lofoten ble alt av skole- og personruter i Moskenes og Flakstad er innstilt. Det samme gjelder skolerutene i Vestvågøy og Vågan, skriver NRK.

Den kraftige vinden fører også til at flere ferge- og båtruter i Nordland er innstilt. Dette gjelder fergestrekningene Bodø-Værøy, Svolvær-Skrova og Nordnesøy-Storseløy (Rødøybassenget) og hurtigbåt 23-755 mellom Bodø-Svolvær.

Enkelte steder er det meldt om full storm, og vindkastene kan komme opp i 30 sekundmeter.

– I kveld dreier vinden til sørvestlig, noe som gjør at flere vil merke uværet, sier vakthavende meteorolog Ine Therese Pedersen.

– Det er også vanskelige kjøreforhold, som følge av sterke vindkast og snøfokk på fjellet, sier meteorologen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Nordland. Fredag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snøfokk og nær kysten temperaturer nær null grader. Fredag ettermiddag ventes lokalt sterke vindkast på ca. 30 meter per sekund, skriver de på sine nettsider.

Personvernpolicy