Meny

DN: Dagbladet åpner for å legge ned papirutgaven

John Arne Markussen fotografert da han tiltrådte som Dagbladets nye sjefredaktør i november 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets papirutgave kan forsvinne på ukedagene allerede i 2018 eller 2019, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har lagt fram en plan som skal sikre en langsiktig publisistisk virksomhet og at Dagbladet i fremtiden vil være en viktig stemme i norsk offentlighet. Det er dette det dreier seg om, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til Dagens Næringsliv.

Han vil ikke kommentere innholdet i planen, men etter det avisen erfarer, uttalte Markussen på allmøtet at papiravisen kan forsvinne fra ukedagene i første kvartal 2018. Frekvensendringen vil imidlertid mest sannsynlig finne sted i løpet av 2019.

Les også:   Torry Pedersen gir seg som sjef i VG

Dagens Næringsliv skrev tirsdag at Dagbladet gjennom «Prosjekt P» blant annet har utredet den fremtidige utgivelseshyppigheten for papirutgaven. Ifølge avisen inneholder prosjektet følgende hovedkomponenter:

Det ene er at Dagbladet reklamefinansierte nettsted skal bli mediehusets hovedvirksomhet. Når frekvensendringen for papiravisen innføres, vil det isteden satses betydelig på avisens helgeprodukt. Dessuten skal avisen satse enda mer på innhold bak betalingsmur.

Populært