Stortingsrepresentant jaktet ulv i Sverige

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte partiene bak ulveforliket onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) møtte partiene bak ulveforliket onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mens ulvedebatten raser i Norge, jakter Arbeiderparti-representant Stein Erik Lauvås ulv i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det foregår under skikkelige og ordentlige former, forsikrer Lauvås overfor NRK.

Lauvås, som leder Østfold Arbeiderparti, har i flere år jaktet elg i Molkom i Värmland, men nå er det åpning for jakt på ulv i det samme området. Lauvås ser ikke noe negativt med denne typen jakt, men onsdag ble det likevel bomtur for stortingsrepresentanten.

Les også: Helgesen står på sitt ulvestriden

Etter at den svenske jakten på ulv ble innledet 2. januar, er det felt seks dyr, de fleste av dem i Gävleborg län. Svensk Høyesterett har fastslått at til sammen 24 ulver kan felles i løpet av 2017.

I Norge har Justis- og beredskapsdepartementet stått fast på vedtaket om kun å tillate felling av 15 av de til sammen 47 ulvene som rovviltnemndene ville ta ut. At det ikke gis tillatelse felling av fire ulveflokker i Hedmark har skapt sterke reaksjoner. Tirsdag møtte statsminister Erna Solberg representanter for Hedmark Høyre, men uten at det ble noen løsning på floken.

Les også: Ap åpner for å skyte mer ulv enn regjeringen

Onsdag møtte miljøminister Vidar Helgesen de parlamentariske lederne for de fire partiene bak ulveforliket på Stortinget – Ap, Høyre, Frp og KrF – men uten at det ble noen endring av det omstridte vedtaket.

Les også: Mindre rovdyrskader på sau tross mer ulv

– Stortinget har inngått et forlik på bestandsmål på ulv. Og rovviltnemnder har tatt sine beslutninger. Nå starter arbeidet med å se om det statsråden og regjeringen har gjort, er i tråd med det Stortinget har vedtatt, sier Lauvås.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden