Ingen savnet etter snøskred på Hovden

<p>Hovden alpinsenter i Setesdal. (Arkivfoto.)</p>
Hovden alpinsenter i Setesdal. (Arkivfoto.) Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Politiet konkluderer med at ingen personer ble tatt av snøskredet i Hovden Alpinsenter i Setesdal. Leteaksjonen er dermed avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Agder opplyste klokken 15.10 at skredområdet er ferdigsøkt, og de konkluderer med at det ikke er folk i skredet.

– Ingen er funnet, og det er ikke registrert noen savnede, sier overbefalsvakt Torleif Homme i Setesdal brannvesen til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk melding om skredet klokken 13 onsdag. Nødetatene rykket ut til alpinsenteret og startet søk i området. Skredet var cirka 60 x 40 meter stort.

– Alpinist utløste trolig skredet

Ifølge daglig leder ved Hovden Alpinsenter, Sture Bodahl-Pilegård, var det en alpinist som mest sannsynlig utløste skredet.

– Han meldte selv fra til oss om skredet, og at det skjedde da han befant seg utenfor løypenettet i alpinbakken. Vi valgte da å varsle AMK umiddelbart, sier Bodahl-Pilegård til ABC Nyheter.

Det blåser kraftig i området. Skredfaren var tidligere i dag anslått til grad 2.

– Vi vurderer skredfaren hver morgen. Vi valgte å holde åpent i dag, men oppfordrer samtidig om å være varsom og ikke ferdes utenfor oppkjørte løyper, sier lederen ved alpinanlegget.

– Svært få gjester i dag

– Vet dere hvor mange det var i anlegget da skredet ble utløst?

– Vi har ikke noe eksakt antall, men det var svært få gjester i dag, svarer Sture Bodahl-Pilegård.

Personen som utløste og varslet om skredet skal ha kommet uskadd fra hendelsen.

Hovden Alpinsenter har totalt 32 løyper, tre heiser og fem skitrekk fordelt på tre områder. Den totale løypelengden er 34,4 kilometer, mens den maksimale fallhøyden er 420 meter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden