Skole brant ned i Evenes

<p>Skolen på Liland i Evenes brant ned. Foto: Ragnar Bøifot / Fremover / NTB scanpix</p>
Skolen på Liland i Evenes brant ned. Foto: Ragnar Bøifot / Fremover / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ungdomsskolefløyen på Liland skole i Evenes kommune i Nordland ble totalskadd i en brann tirsdag. Ingen kom til skade i brannen, men mange naboer ble evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneskolen, administrasjonsfløyen og gymnastikkbygget ble reddet av innsatsen fra brannmannskapene fra Bjerkvik, Evenes og Avinor. Det var også vindstille tirsdag, noe som lettet slokkearbeidet.

Brannen ble meldt like før klokken 6 tirsdag morgen. Ifølge en journalist fra Fremover som var tidlig på stedet, sto skolen raskt i full fyr. Lokale brannmannskaper fikk bistand fra brannvesenet på flyplassen på Evenes, som ligger ti minutters kjøretur unna.

Naboer til skolen ble evakuert til Liland sykehjem på grunn av stor røykutvikling, men ved 12-tiden kunne de flytte hjem igjen etter at brannen var helt slokket.

– Vi har ikke fått meldinger om skadde, sier operasjonsleder Kåre Munkvold hos politiet i Harstad til NTB.

Liland skole er den eneste skolen i Evenes, og den har omkring 150 elever fra 1.- til 10.-klasse. Skolen skulle starte opp undervisningen etter juleferien onsdag 4. januar.

Rådmann Steinar Sørensen sier at de ikke har oversikt over hvordan de neste dagene for skolen blir.

– Om det er helsemessig forsvarlig, tar vi sikte på å samle alle elevene i gymsalen onsdag. Dette kan bli en kort skoledag, med hovedvekt på informasjon til elever, sier han på kommunens nettsider.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden