Sterk vind gir OBS-varsel flere steder

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for stad og Sunnmøre på grunn av kraftig vind tirsdag og onsdag.
Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for stad og Sunnmøre på grunn av kraftig vind tirsdag og onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet sør for stad og Sunnmøre på grunn av kraftig vind tirsdag og onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBS-varselet gjelder for Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Sunnmøre og Vestlandet sør for Stad.

I Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Oppland er det fra tirsdag ventet sterk vind og snøfokk som vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge. Her er det ventet lettere vær fra onsdag formiddag.

Vestlandet sør for Stad er det tirsdag ventet nordvest liten storm, kortvarig full storm, med vindkast på mellom 25-30 meter i sekundet i indre strøk. Fra onsdag vil dette gradvis minke.

Tirsdag formiddag og ettermiddag ventet nordvest liten storm – kortvarig full storm – med vindkast mellom 20 og 25 meter i sekundet i indre strøk på Sunnmøre.

Også her vil vinden minke fra tirsdag kveld. Meteorologisk institutt melder at sterk vind og snøfokk vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i Sør-Norge fra tirsdag ettermiddag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden