Fire av ti sier Norge er et kristent land

Folk i Oslo er minst tilbøyelige til å oppfatte Norge som et kristent land. Her sier bare 37 prosent at Norge er et kristent land. 45 prosent sier nei. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Folk i Oslo er minst tilbøyelige til å oppfatte Norge som et kristent land. Her sier bare 37 prosent at Norge er et kristent land. 45 prosent sier nei. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En fersk meningsmåling viser at 42 prosent av de spurte oppfatter Norge som et kristent land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en meningsmåling InFact har utført for Dagen. Spørsmålet er aktualisert i år siden Norge og mange andre land skal markere at det er 500 år siden reformasjonen begynte.

34 prosent svarer nei og 24 prosent svarer «vet ikke» på spørsmålet: «Er etter din oppfatning Norge et kristent land i dag?»

Svarene varierer i liten grad med kjønn, men noe med landsdel. Ja-andelen på Sørlandet er 47 prosent. Østlendingene er minst tilbøyelige til å oppfatte Norge som et kristent land. I Oslo er dette særlig tydelig: 37 prosent svarer ja, 45 prosent sier nei.

– Jeg synes det er positivt at over 40 prosent forstår Norge som et kristent land, sier biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin. Men han understreker at spørsmålet ikke er særlig presist og merker seg at vet ikke-prosenten er høy.

Direktør Jens-Petter Johnsen i Kirkerådet understreker at det til alle tider har vært vanskelig å definere hva et kristent land er.

– Samfunnets kristne preg vil i framtiden mer avgjøres av folkets egen, personlige tilslutning til det kristne budskapet, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden