Meny

Travel nyttårsnatt for politiet

Det var tåkete i hovedstaden på nyttårsaften, og det var ikke mange som fikk med seg kommunens fyrverkeri til 800.000 kroner. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en hektisk nyttårsnatt for politiet i Norges største byer, men uten de store hendelsene.

– Det var for det meste ordensforstyrrelse og beruselse det gikk i. Ingen ble kritisk eller alvorlig skadd, og fyrverkeriarrangementene på Rådhusplassen og Furuset gikk problemfritt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet.

Det var mye tåke i hovedstaden i natt, men heller ikke det førte til noen problemer.

– Det var så tykk tåke i natt at det var nesten umulig å kjøre bil. Heldigvis ble det ikke meldt om noen alvorlig trafikkulykker, og ingen ble alvorlig skadd i forbindelse med fyrverkeri, sier Stokkli.

Les også: Flere fyrverkeriulykker nyttårsaften

Unødvendig

Også i Trondheim, Tromsø og Kristiansand hadde politiet nok å gjøre.

– Det er vanskelig å sammenligne år til år, men vi hadde nok dobbelt så mange oppdrag i natt i forhold til det vi har på en vanlig helg. Det er litt unødvendig mye, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt.

I Kristiansand ble det registrert 115 oppdrag nyttårsnatten.

– Det er fort snakk om en dobling, men jevnt over er vi godt fornøyde med å ha unngått alvorlige saker. Så får vi alle leve med at det blir litt ekstra arbeid den natten, sier operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder-politiet.

I alle byene var politiet ekstra bemannet nyttårsnatten.

– Det var som forventet. Og så lenge det ikke blir meldt om alvorlige personskader så er vi fornøyde, sier Ørjan Hole, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Les også: Fyrverkeriet i Oslo sentrum forsvant i tåka

Sprengningsulykke

I Bergen gikk patruljene i skytteltrafikk.

– Det har vært travelt med slåssing og ordensforstyrrelser, men vi har kun hatt to stykker i drukkenskapsarrets. Ellers hadde vi fem i varetekt, men det var ikke nyttårsrelatert, sier Frode Kolltveit operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Ellers ble to menn innlagt på Haukeland universitetssjukehus etter en ulykke med sprengstoff ved en bolig i Nordhordland.

– En mann i midten av 30-årene har fått ødelagt armen. Huseieren i begynnelsen av 40-årene er dimittert og vi er i kontakt med han, sier Kolltveit.

Bombegruppen ble tilkalt for å gå gjennom stedet. Søndag kveld opplyser politiet at det ble funnet mer sprengstoff og flere tennhetter, både inne og ute. Alt dette ble uskadeliggjort, ifølge Bergensavisen.

Les mer: Mann alvorlig skadd i sprengningsulykke

Populært