Flertallet vil forby pelsdyroppdrett

53 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de ønsker et forbud mot pelsdyroppdrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
53 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de ønsker et forbud mot pelsdyroppdrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over halvparten ønsker ikke lenger pelsdyroppdrett i Norge, viser en ny meningsmåling. 37 prosent sier at næringen burde fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Disse tallene viser at det er et stort flertall som ikke ønsker pelsdyrhold. Stortingsflertallet er dessverre ikke i takt med folket, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn (V) til Nationen.

Målingen er gjennomført av Sentio på oppdrag fra avisen. I den samme målingen i fjor sa 56 prosent at de ønsker å forby pelsdyroppdrett.

I stortingsmeldingen om pelsdyrnæringen som ble lagt fram i november, gikk regjeringen inn for å videreføre næringen. Venstre gikk inn for en styrt avvikling av pelsdyrnæringen, og det er også venstrevelgere som er av de mest kritiske til næringen.

Personvernpolicy