Åpen for alle - alltid

Per Sandberg vil bli diplomat

Per Sandberg kunne tenkt seg en diplomatrolle etter at han er ferdig med politikken. I juni ble det kjent at han sier nei til gjenvalg til Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Per Sandberg kunne tenkt seg en diplomatrolle etter at han er ferdig med politikken. I juni ble det kjent at han sier nei til gjenvalg til Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) ønsker å bli diplomat eller en annen jobb i utlandet etter at han er ferdig i politikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det forteller 56-åringen i et intervju med Finansavisen tirsdag. I juni gjorde fiskeriministeren det kjent at han ikke ville stille til gjenvalg på Stortinget ved valget i 2017.

– Jeg skulle gjerne ha jobbet utenfor landet i en eller annen kontekst. Etter 20 år i politikken er det mange ting jeg kunne ha gjort. Det kan være barne- og ungdomsarbeid, en jobb i diplomatiet eller en jobb i sjømatrådet. Hva kan være artigere enn å snakke fram norsk sjømat hvis jeg måtte gå av som fiskeriminister, sier han til avisen.

Han mener han har håndtert diplomatisk og handlekraftig under kontroversene han har stått sentralt i som statstråd, noe han vil videreføre i sin neste jobb.

– Diplomatiet må også vise handlekraft og ha evnen til å sette skapet på plass, sier han, og viser til en rekke internasjonale oppdrag han har hatt, blant annet i Iran.

Les også:

Frp ville gått ut av regjering hvis bilpakken ble endret

Sandberg ikke aktuell som fylkesmann

Sandberg ber eldre Frp-ere gi seg