To skadd da de forsøkte å hindre fyllekjøring

Politiet leter etter en bilist som stakk av etter å ha slept en mann av gårde på Tveita i Oslo sent julaften. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politiet leter etter en bilist som stakk av etter å ha slept en mann av gårde på Tveita i Oslo sent julaften. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i Oslo ble hengende etter en bil da han forsøkte å hindre en bilist i å kjøre i beruset tilstand. I Kristiansand ble en annen mann påkjørt av sin egen bil da han ville stoppe en beruset bekjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble påkjørt i Kristiansand natt til første juledag, ble sendt til sykehus med bruddskader etter påkjørselen. Han skal også ha blitt utsatt for vold av gjerningsmannen før han ble påkjørt, opplyser Agder politidistrikt.

Gjerningsmannen er pågrepet og ble satt i arrest i påvente av at det skulle tas blodprøve. Påkjørselen skjedde litt før klokken 2 om natten.

I en lignende sak i Oslo et par timer tidligere, ble en mann dratt av gårde etter en bil på Tveita. Bilisten stakk av fra stedet. Operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt sier de søkte etter en mørk SUV eller lignende bil etter hendelsen, men søket ga ikke noe resultat.

– Vi har foreløpig få opplysninger om bilen og føreren. Vi vet heller ikke om de to involverte kjente hverandre fra før, sier Aune. Det er uklart hvor alvorlige skader mannen som grep inn, er påført.

– Han har ligget nede på et tidspunkt, men er oppe og ved bevissthet. Det vurderes om han skal sendes til legevakten for en sjekk, men vi vet ikke så mye om skadeomfanget ennå, sier Aune. Hendelsen oppsto i Kristins vei på Tveita ved 23-tiden julaften.