Listeria i røykelaks og gravlaks solgt hos Bunnpris

LISTERIA: Det er funnet listeria i en beholdning røkt laks fra Gjendemsjø.
LISTERIA: Det er funnet listeria i en beholdning røkt laks fra Gjendemsjø.

Røykt og gravet laks produsert og pakket av M-400 for Gjendemsjø trekkes fra markedet på grunn av listeriabakterier. Produktene er solgt hos Bunnpris-kjeden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Produsenten Gjendemsjø trekker tilbake alle varianter av kaldrøykt- og gravet laks. Forbrukere som har kjøpt laksen, bes om å kaste det eller levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt, opplyser Matportalen.

Disse bakteriene vokser også godt ved kjøleskapstemperatur og i vakuumpakker.

Det må svært mange bakterier til for å gjøre friske folk syke, så det er gjerne personer i risikogrupper – for eksempel gravide og personer med nedsatt immunforsvar – som blir syke. Gravide og andre personer i risikogruppen bør følge de forebyggende rådene gitt av myndighetene.

Listeriabakterier finnes naturlig i vann, jord, planter og dyr og finnes derfor også i enkelte næringsmidler. Den kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker. I Norge er det 15-50 tilfeller i året.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden