Sykepleiere advarer om helsefarlig arbeid offshore

Sykepleiere i riggselskapet Songa frykter feilbehandling av pasienter på grunn av arbeidspresset offshore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er krevende – det er lange dager. Vi frykter at det skal skje en feilprioritering. At man neglisjerer litt, ikke er helt våken, og at det kan få konsekvenser for pasienter, sier Inger Staff, sykepleier i riggselskapet Songa, til NRK.

Sykepleierne har i ett år advart om arbeidspress på fire rigger på sokkelen. Til NRK forteller Staff at sykmeldinger har økt, og flere sykepleiere har sluttet. Sykepleierne mener riggselskapet bryter hviletidsbestemmelser og blir presset til å arbeide på overtid.

En bekymringsmelding ble sendt til Petroleumstilsynet i februar. Da Fylkesmannen i Rogaland hadde tilsyn på Songa Equinox i vinter ble det avdekket flere avvik. Disse avvikene er fulgt opp, skriver NRK.

Bjørnar Iversen, administrerende direktør i Songa, avviser at selskapet driver med planlagt overtid.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden