Kirkerådet mener kirkeansatte har «lite å oppnå» i nettdebatter

Kirkerådet ber prester være bevisste på sin rolle når deltar i debatter på nettet. I en veiledning skriver rådet at det generelt er «lite å oppnå» i slike debatter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiden jobbes det med nye etiske retningslinjer for alle ansatte i Den norske kirke, skriver Vårt Land. Stiftsdirektør Tormod Stene Hansen i Agder og Telemark bispedømme mener det er viktig å være bevisst når man deltar i sosiale medier.

– De er en del av det offentlige rom. Når en prest opptrer der, vil omgivelsene alltid oppfatte vedkommende som prest, sier Hansen.

Det arbeides nå med nye etiske retningslinjer som skal gjelde for alle ansatte i Den norske kirke. Kommunikasjonsdirektør Ingeborg Dybvig i Kirkerådet sier retningslinjene skal gi tydelige råd om rollebevissthet og ansvar.

I dagens veileder står det blant annet at «kommentarer på sosiale medier er ofte basert på manglende kunnskap og lavt saklighetsnivå.» Kirkerådet skriver også at når kirkelige anliggender blir «gjenstand for nasjonale mediesaker med en kritisk innfallsvinkel», «bør alle ansatte utvise stor aktsomhet og fortrinnsvis unngå å delta.»

Leder Martin Enstad i Presteforeningen vil ikke gå så langt som å advare mot deltakelse i nettdebatter, men er enig i at kirkeansatte bør tenke seg godt om før de engasjerer seg på sosiale medier.

– Generelt bør man ikke skrive noe på Facebook som man ikke kan stå på torget å si, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden