To av tre er mot DAB-tvang

BYTTE: I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BYTTE: I løpet av 2017 skal DAB erstatte FM i Norge. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til neste år skal rikskanalen på radio gradvis flyttes fra FM til DAB. Motstanden mot tvangsomleggingen er stor kort tid før FM-slukkingen starter. To av tre er imot slukkingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om bare tre uker, 11. januar, er Nordland første fylke ut i den store radioomleggingen, som har vært varslet i flere år og diskutert i mange omganger. Om et snaut år skal hele landet har byttet radionett.

Men motstanden er altså fortsatt stor, kort tid før omleggingen til DAB er et uunngåelig faktum. I en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet, svarer 66 prosent at de er imot FM-slukkingen. 17 prosent er for, mens like mange sier de ikke har noen mening.

Styreleder Svein Larsen i Norsk lokalradioforbund merker seg motstanden mot det han selv mener er en unødvendig omlegging.

– Motstanden er ikke vanskelig å forstå. Det er åpenbart at det er vanskelig å argumentere for at det er nødvendig å slokke FM-nettet og erstatte det med DAB. Når man tenker på NRKs intensive kampanjer om DAB, er det forbausende lavt, sier Larsen om at bare 17 prosent er for slukkingen.

– Men Norge har jo tatt beslutningen. Av praktiske og økonomiske årsaker er det for sent å snu nå.