Weng sterkest i La Clusaz

Heidi Weng vant verdenscuprennet i langrenn i franske La Clusaz lørdag. Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg fulgte deretter.
Heidi Weng vant verdenscuprennet i langrenn i franske La Clusaz lørdag. Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg fulgte deretter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Heidi Weng rykket i den siste bakken og vant verdenscuprennet i langrenn i franske La Clusaz lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg fulgte nærmest.

Det ble stor norsk dominans i snøfattige La Clusaz. Marit Bjørgen satte fart fra start og fikk følge av Flugstad Østberg og Heidi Weng. Med unntak av svenske Stina Nilsson var de andre konkurrentene sjanseløse på å følge det tøffe kjøret til den norske trioen.

Etter å ha sluppet med en del sekunder innledningsvis gikk spurtsterke Nilsson seg opp til tettrioen snaut midtveis i rennet. Den svenske jenta hang godt med til langt inn på sisterunden, men ble til slutt nummer fire.

Les også: Dæhlie vil stramme inn astmamedisin-bruk

Marit Bjørgen har vunnet de to siste gangene det har blitt arrangert individuelt verdenscuprenn i La Clusaz, men lørdag måtte hun nøye seg med andreplass.

Silje Øyre Slind kom inn i det norske laget til lørdagens renn som følge av at Maiken Caspersen Falla ble syk. Oppdal-jenta gjorde en meget god figur og gikk inn til en meget sterk niendeplass.

Jessica Diggins, som vant 5-kilometeren i fri teknikk på Lillehammer nylig, trakk seg rett før start lørdag. Den amerikanske jenta har blitt forkjølet.

Les også: Ulvang: – Ingen trodde på meg

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden