Løste 14 år gammel drapsgåte med nye DNA-spor

Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket en natt i 2002. En 32 år gammel mann er nå siktet for drapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket en natt i 2002. En 32 år gammel mann er nå siktet for drapet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

DNA-spor fra en knivslire på åstedet var avgjørende da politiet i høst pågrep og siktet en mann for drapet på Egil Tostrup Bråten i Oslo i 2002

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftenposten skriver at nye analysemetoder gjorde det mulig for etterforskerne å få en DNA-profil ut av materialet.

– Navnet til den siktede dukket første gang opp i et søk i 2013. Vi måtte ha videre undersøkelser for å kvalitetssikre det, men vi fikk et navn å jobbe ut ifra, sier politiadvokat Andreas Strand til avisen.

Les også: Kvinne innrømmer å ha gitt ektemannen musegift

Etterforskerne kalte inn den siktede 32-åringen til et vitneavhør i saken og fortsatte samtidig sin etterforskning.

– Vi ønsket å styrke bevissituasjonen ytterligere. Vi måtte samle en del tråder. Det ble etter hvert en tverrfaglig aksjon, der flere avsnitt av politiet var involvert, sier Strand.

Først 23. november i år ble 32-åringen pågrepet. I avhør har han erkjent å ha påført Egil Tostrup Bråten det dødelige knivstikket. 23 år gamle Bråten døde kort etter at han ble funnet livstruende skadd utenfor bygården hvor han bodde i Oslo. (©NTB)

Les også: Fortsatt ingen pågripelser etter skyting mot pub

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden