Politiet har slått til mot minst 70 Uber-sjåfører

Illustrasjonsbilde av drosjeappen Uber.
Illustrasjonsbilde av drosjeappen Uber. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere Uber-sjåfører har blitt bøtelagt og fradømt førerkortet. Politiet har flere lignende saker som skal opp for retten den nærmeste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere Uber-sjåfører er allerede bøtelagt og fratatt førerkortet, og fra 25. november til 6. januar vil åtte Uber-sjåfører ha møtt i Oslo tingrett, skriver Aftenposten.

Allerede før Norges Taxiforbund i slutten av november anmeldte 105 Uber-sjåfører, hadde Oslo-politiet 70 saker på pulten, skriver avisen.

Les også: Uber tiltalt for ulovlig taxivirksomhet i Danmark

Uber-sakene som politiet nå jobber med bærer alle preg av omfattende kjøring. Politiet viser i sine saker til yrkestransportlovens paragraf 4, hvor det blant annet står at «den som mot vederlag vil drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn, må ha løyve».

– Det at tilbudet om persontransporten er rettet fra tilbyder til kunde via nettet eller en applikasjon, gjør ikke slik persontransport lovlig, understreker politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved Seksjon for trafikk- og sjøtjeneste i Oslo politidistrikt.

Les også: Taxiforbundet anmelder over 100 Uber-sjåfører

Uber selv ønsker en oppdatert regulering, og sier til avisen at «de som lider mest av at det mangler klarhet i reguleringene, er dessverre partnersjåføren».

Sjef for Uber Norge, Carl Edvard Endresen, beskriver forholdene som «en vanskelig tid» for sjåførene.