Lyshav foran Stortinget: – Norge må ta flyktningansvar

Mange mennesker samlet seg til et lyshav foran Stortinget i Oslo i forbindelse med markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt» onsdag ettermiddag. Markeringen ble holdt samtidig i 18 byer over hele landet.
Mange mennesker samlet seg til et lyshav foran Stortinget i Oslo i forbindelse med markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt» onsdag ettermiddag. Markeringen ble holdt samtidig i 18 byer over hele landet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

I 18 norske byer tente tusenvis av demonstranter lys og fakler i protest mot regjeringens asyl- og flyktningpolitikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo marsjerte mellom 3.000 og 4.000 mennesker opp Karl Johan og samlet seg til et lyshav foran Stortinget. Det var langt flere enn arrangørene på forhånd hadde turt å håpe på.

– Vi protesterer mot alle innstrammingene som har skjedd det siste året. Vårt krav er at Norge skal ta sin del av ansvaret for mennesker på flukt, sier biskop emeritus Tor Berger Jørgensen, som har sittet i arrangementskomiteen, til NTB.

Les også: FN ber Norge stanse hjemsendelse av flyktninger til Somalia

I alt 40 organisasjoner, politiske partier og ungdomspartier har stilt seg bak markeringen «Tusen lys for mennesker på flukt».