Biskopvalg skaper splid

Stavangers nye biskop, Ivar Braut, har sagt at han vil lytte til alle parter, også dem som er moderate og de som har de sterkeste synspunktene, og forstå hva de sier, for så å komme fram til felles løsninger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
Stavangers nye biskop, Ivar Braut, har sagt at han vil lytte til alle parter, også dem som er moderate og de som har de sterkeste synspunktene, og forstå hva de sier, for så å komme fram til felles løsninger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den liberale organisasjonen Åpen folkekirke har flertall i Kirkerådet, men bidro likevel til å utnevne en Stavanger-biskop som sier nei til å vie likekjønnede par. Det har fått flere til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ivar Braut fikk jobben som ny Stavanger-biskop med åtte av Kirkerådets stemmer. Den mer liberale kandidaten Torstein Lalim fikk fem stemmer, mens Helge S. Gaard fikk to stemmer.

Ifølge Vårt Land er stemningen anspent i Åpen folkekirke etter valget.

– Når Åpen folkekirke nå har flertall i Kirkerådet, hva bruker de den makten til? Ingen ting! Nonsens, skriver en bruker på gruppens Facebook-side. En annen skriver at organisasjonen har «sviktet det mandatet som dere ble gitt ved siste kirkevalg». Den mest liberale kandidaten, Torstein Lalim, sier selv til Dagen at «jeg tror ikke noen som stemte på Åpen folkekirke, i sin villeste fantasi kunne forestille seg dette».

– Jeg skjønner at mange hadde forventet at vi skulle bidra til at en kandidat med Lalims profil skulle bli utnevnt. Men Kirkerådet har sittet med et annet beslutningsgrunnlag enn oss andre, sier styreleder i Åpen folkekirke Gard Sandaker-Nielsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer konservative Helge S. Gaard var den foretrukne kandidaten i lokale avstemninger og blant landets biskoper, men ble altså også vraket da Kirkerådet gikk for Braut.

Les også:

3.000 utmeldinger etter Kirkemøtet

Flertall i Kirkerådet for vigsel av homofile

– Prester må kunne reservere seg mot å vie homofile

Kirkemøtet skal behandle homovigsel i april