Varsler økt privatisering i Forsvaret

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen vil la private utføre flere oppdrag for Forsvaret. Foto: Berit Roald / NTB NTB scanpix.
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen vil la private utføre flere oppdrag for Forsvaret. Foto: Berit Roald / NTB NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen varsler at han vil la private overta en rekke av Forsvarets tjenester for å nå regjeringens krav om å effektivisere for 40 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bruun-Hanssen sier til Klassekampen at de ser på muligheter for privatisering innenfor alle områder som er knyttet til støtte og administrasjon.

– Det gjelder alt som har med lagring og distribusjon av materiell, og nå skal vi se på mulighetene for et tettere samarbeid med universitets- og høyskolesektoren for utdanning av personell, sier Bruun-Hanssen.

Han sier at han i utgangspunktet ikke ser problemer med å privatisere oppgaver som skal sikre beredskap i en krig.

– Vi gjør vurderinger om private kan ivareta den nødvendige sikkerheten vi trenger, og om de har evnen til å levere en beredskap vi kan støtte oss på i en krise- eller krigssituasjon. Og så må vi selvfølgelig få det billigere enn om vi skal gjøre det selv, sier han.