Nordmenn spiser mindre kjøtt enn våre naboer

KJØTT: Vi spiser mye kjøtt i Norge, men kjøttforbruket i Norge er relativt lavt målt mot andre vestlige land.
KJØTT: Vi spiser mye kjøtt i Norge, men kjøttforbruket i Norge er relativt lavt målt mot andre vestlige land. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En fersk rapport viser at nordmenn spiser mer kjøtt enn før, men både danskene og svenskene spiser enda mer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten Kjøttets tilstand viser at vi spiste 1,4 kilo mer kjøtt i fjor sammenlignet med året før. Totalt spiste hver nordmann i snitt 53,4 kilo kjøtt i løpet av 2015, skriver Nationen.

Beregningene er gjort av Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) på oppdrag for Animalia.

Tallene Helsedirektoratet la fram forrige uke viste at det såkalte engrosforbruket av kjøtt er på vei opp. I Nibio-rapporten er innholdet av bein og annet som ikke er egnet som menneskemat, trukket fra for å få fram mer reelle forbrukertall.

Korrigert for grensehandelen var engrosforbruket per person nesten sju kilo høyere i Sverige enn i Norge i 2015.

– Kjøttforbruket i Norge er relativt lavt målt mot andre vestlige land. USA og Australia ligger for eksempel begge omtrent på det doble av oss. Det siste året vi hadde tall for både Danmark og Sverige, lå begge med et forbruk på over åtte kilo mer enn oss per person, sier direktør Tor Arne Ruud i Animalia – et fag- og utviklingsmiljø innen norsk kjøtt- og eggproduksjon.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden