15-åringen møtte i avhør med kuttskader

15-åringen som har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand mandag, hadde alvorlige kuttskader på kroppen da han ble avhørt av politiet tirsdag kveld Kuttene måtte senere sys av lege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når jeg kommer til politistasjonen, fortsetter ikke politiet avhøret. Etter å ha snakket med 15-åringen, krever jeg at han får medisinsk tilsyn, både for alvorlige skader på kroppen og hans psykiske tilstand, sier advokat Svein Kjetil Stallemo, 15-åringens forsvarer, til Dagbladet.

Ifølge Dagbladet hadde gutten heller ikke en forelder til stedet under avhøret. Først etter at avhøret var ferdig, fikk gutten advokat.

– Han hadde kuttskader som måtte sys, og de måtte straks sys, sier Stallemo, som legger til at en psykiatrisk vurdering (judisiell observasjon) av gutten vil være naturlig å foreta.

Politiet i Kristiansand kritiseres fra flere hold fordi den 15 år gamle gutten som er siktet for dobbeltdrap, tilsto i avhør uten forsvarer til stede.

Ifølge politiet forklarte 15-åringen i avhøret detaljert om hvordan drapene skjedde. Han skal også ha forklart at han begikk begge drapene alene.

Les også: Politiet har sikret drapsvåpenet

I spesialfengsel

Den 15 år gamle gutten som er siktet for dobbeltdrapet i Kristiansand, er overført til Bjørgvin fengsels ungdomsenhet, der han følges opp av ansatte med spesialkompetanse.

Ifølge NRK har guttens forsvarer, advokat Svein Kjetil Stallemo, sagt at årsaken til dette er siktedes lave alder og at han ble utskrevet fra psykiatrisk sykehus onsdag. Han kan ikke oppholde seg i et vanlig fengsel og har det siste døgnet vært i den spesialtilpassede avdelingen ved Bjørgvin fengsel i Bergen.

– I et ordinært fengsel må i hovedsak den innsatte tilpasse seg systemet i fengselet. Ved ungdomsenheten vil fengselet tilpasse seg behovene til den enkelte, sier Per Omdal, som leder ungdomsenheten og er assisterende fengselsleder ved Bjørgvin fengsel.

Fengselet, som tar imot ungdommer fra hele landet, har plass til fire personer. Omdal sier at de har høyere bemanning enn ordinære fengsler og bistand fra helsepersonell, barnevernsfaglig personell og skolehold.

Les også:

Dobbeltdrapet: Avhørstabbe kan få konsekvenser

15-åringens forsvarer mener avhøret burde vært avbrutt

15-åring har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden