Demokratene-politiker etterforskes for hatkriminalitet

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump

En lokalpolitiker i Demokratene etterforskes for hatkriminalitet etter å ha skrevet på Facebook at den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand trolig stanset en framtidig terrorist.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Gjør vel ikke noe at Hassan ble tatt av dage. Han var sikkert en fremtidig terrorist. men urettferdig kvinnen, Tone Ilebekk, ble en tilfeldig offer», skriver mannen på Facebook.

Det var lokalavisa Glåmdalen som omtalte Facebook-utspillet om drapet på 14-åringen Jakob Hassan og Tone Ilebekk først. Til avisa sier politikeren at han beklager det han skrev.

– Et skikkelig sleivspark, jeg har driti på draget. Jeg burde ha tenkt meg bedre om, dette er noe jeg kunne vært foruten, sier politikeren og legger til:

– Jeg kan bare legge meg paddeflat og har fjernet ytringen.

Politiet har likevel valgt å etterforske lokalpolitikeren for hatkriminalitet, melder NRK.

– Vi så skjermdumpen av ytringen og etterforsker hvorvidt dette er et brudd på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer, sier politijurist Henning Klauseie i Innlandet politidistrikt.

Facebook-ytringen ble delt og kommentert flittig onsdag. I partiet ble ikke ytringen tatt nådig opp:

– Vi tar sterkt avstand fra slike ytringer, og han har fått beskjed om at han vil bli ekskludert fra partiet. Men han har allerede varslet at han har meldt seg ut frivillig, sier fylkesleder Per-Christian Stenvaag (40) fra Elverum.

Les også:

15-åringens forsvarer mener avhøret burde vært avbrutt

Dobbeltdrapet: Avhørstabbe kan få konsekvenser

Avhørt i blodige klær og uten forsvarer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden