Kirkeverge vil skyte hakkespetter

I flere år har hakkespetter laget hull i kirketårnet på Hjørundfjord kirke i Ørsta. Kirkevergen har prøvd å bli kvitt dem med fredelige midler, men har nå søkt om fellingstillatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fuglene hakker på stolper og rundt luker. De hakker på kledning, men aller verst er hakkingen på bærende konstruksjoner, sier kirkeverge Arnstein Myklebust til Møre-Nytt.

Han forteller at de har prøvd alle mulige midler for å bli kvitt problemet.

– Vi har laget fugleskremsel, satt opp netting og satt opp feller. Nå har det gått så langt at vi har søkt om løyve til å skadefelle hakkespett, sier kirkevergen.

Dersom de får lov til å skyte fuglene, blir det Myklebust personlig som gjør jobben.

– Om vi får lov, er det jeg som skal skyte. Det er ingen som har lyst til å skyte disse fine dyrene, men om dette er den rette måten å hindre dem i å gjøre omfattende skader på kirken, så har vi ikke noe valg, sier han til NRK.

Det er langt fra første gang at hakkespetter vandaliserer norske kirker. I 2012 fikk Nevernes kirke i Rana kommune fellingstillatelse for en svartspett som hakket seg gjennom veggen, og i 1999 ble det utstedt fellingstillatelse på en gjeng flaggspetter som angrep Sødorp kirke på Vinstra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden