Mann må fire år i fengsel for mishandling av samboer

En 25 år gammel mann er i Romsdal tingrett dømt til fire års fengsel for fysisk og psykisk vold mot samboeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret flyttet sammen i starten av 2013, og volden startet få måneder etter, ifølge dommen fra tingretten. Mannen, som tidligere er straffedømt, var voldelig ved flere anledninger. Han skal blant annet tatt kvelertak, sparket, slått, skubbet og spyttet på kvinnen. Han truet også kvinnen gjentatte ganger. Ved en anledning forsøkte mannen å tvinge seg til seksuell omgang, som var episoden som førte til at kvinnen gikk til politiet, heter det i dommen.

Volden skal ha skjedd både da de to var samboere og etter at forholdet tok slutt. Kvinnen skal ved flere anledninger ha prøvd å bryte ut av forholdet.

Mannen erkjente straffskyld for deler av anklagepunktene, men nektet blant annet for punktet om seksuelt overgrep. Han ble dømt til å betale kvinnen 100.000 kroner i oppreisning, men ikke sakskostnader til det offentlige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden