Rykter om flere gjerningsmenn bekymrer politiet i Agder

Politiet vil foreløpig ikke si om 15-åringen har oppgitt noe motiv for drapet. Opptak fra politiets pressekonferanse onsdag morgen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Agder er bekymret for rykter i ungdomsmiljøet om at det skal ha vært flere gjerningspersoner i dobbeltdrapet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dobbeltdrapet i Kristiansand:

* Mandag 5. desember om ettermiddagen blir Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) knivstukket i skolegården til barneskolen Wilds Minne i Kristiansand. Begge dør av skadene på sykehuset.

* Ilebekk var ute og luftet hunden da hun ble knivstukket.

* Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom de to ofrene.

* En 15 år gammel gutt har tilstått dobbeltdrapet, opplyser politiet onsdag 7. desember.

Følg vår direkterapportering nederst i artikkelen.

Politiet er bekymret over flommen av rykter i ungdomsmiljøet i Kristiansand etter dobbeltdrapet mandag, melder Agder politidistrikt.

I en pressemelding opplyser politiet at de har mottatt informasjon om at det spres en masse rykter i ungdomsmiljøene i Kristiansand vedrørende en mulig gjerningsperson nummer to etter mandagens knivdrap.

– Vi ønsker å understreke at politiet på bakgrunn av både avhør og etterforskning, ikke har noen holdepunkter for en ytterligere gjerningsperson – eller personer, sier sjef Felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar.

Han sier politiet bestreber seg på å gi så korrekt og oppdatert informasjon som mulig, og ber publikum om å behandle rykter fra ungdomsmiljøene med stor varsomhet.

Bistandsadvokat for Tone Ilebekks familie, Tove Karslen Westby, sier familien er lettet over at en person har blitt arrestert for dobbeltdrapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: 15-åring har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand

VG: Drapssiktet 15-åring aktiv i menighet

Den 15 år gamle gutten tilsto onsdag kveld å ha drept Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). Politiet ville på en pressekonferanse onsdag morgen ikke si noe om han tilhørte noe bestemt miljø, men opplyste at det ikke var registrert saker på ham hos politiet fra før.

Ifølge VG kommer gutten fra en ressurssterk religiøs familie og har deltatt på arrangementer i en menighet inntil nylig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gutten tilhører ifølge politiet samme omgangskrets som det 14 år gamle drapsofferet, men de gikk ikke på samme skole. Politiet har ikke oppgitt noe motiv bak drapet.

NRK har snakket med vitner som forteller at gutten ikke har vært del av noe belastet miljø. Han blir beskrevet som en tilbaketrukket gutt.

15-åringen har fått oppnevnt advokat Svein Kjetil Stallemo som forsvarer. Han har foreløpig ikke uttalt seg til mediene om saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Familien er i sjokk

Flere skoler berørt

Kristiansand kommune setter inn tiltak på ungdomsskolen der den dobbeltdrapssiktede 15-åringen er elev.

15-åringen som har tilstått dobbeltdrapet i Kristiansand mandag ettermiddag, var elev ved Karuss skole, opplyser kommunen.

– Skolen der gutten er elev, er varslet og har satt i gang sitt apparat med tanke på oppfølging av ansatte, elever og foreldre. Skolen får også hjelp av kommunens kriseteam, opplyser Kristiansand kommune.

15-åringen var ikke elev ved samme skole som det 14 år gamle drapsofferet Jakob Abdullahi Hassan gikk på.

Politiet har opplyst at de to tenåringsguttene tilhørte samme omgangskrets, men har ikke villet si noe om de tilhørte et bestemt miljø. Politiet opplyste på en pressekonferanse onsdag morgen at det ikke var registrert noen saker hos politiet som gjelder den nå dobbeltdrapssiktede 15-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsofferet Jakob Abdullahi Hassan gikk ved Fiskå skole. Skolen fikk besøk av kommunens kriseteam tirsdag.

Skolegården ved Wilds Minne skole, der drapet skjedde mandag, var tirsdag avsperret på grunn av politiarbeid. Elevene ved denne skolen hadde undervisning også tirsdag, men ikke på skolens område. Elevene ble blant annet sendt på kino.

Ved begge disse skolene går undervisningen som normalt fra onsdag.

Se opptak av hele onsdagens pressekonferanse under: