Drapssiktet på Notodden skal ha sett på drapsvideoer

En mann ble drept på varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
En mann ble drept på varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag. Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den 22 år gamle mannen som er siktet etter drapet i Maxbo-varehuset på Notodden, skal ifølge kilder vært opptatt av videoer som viser henrettelser og bestialske drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et tidspunkt kom den drepte snekkeren Frode Mellemseter Sanni bort til 22-åringen da han så på slike henrettelser på jobb, og konfronterte ham med det, skriver Dagbladet og VG. Sanni skal ha vist sin avsky, og 22-åringen reagerte med sinne, ifølge avisenes opplysninger. Ifølge VG kom denne hendelsen opp igjen og førte til en krangel mellom de to lørdag, da 42-åringen ble drept.

– Jeg ønsker ikke å kommentere opplysningene. Vi har gjort beslag av siktedes mobil og elektronisk utstyr, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til Dagbladet.

Den siktede 22-åringen er selv ansatt i Maxbo-butikken, der drapet skjedde inne på et pauserom lørdag ettermiddag. Motivet for drapet er ikke klarlagt, men 22-åringen har i politiavhør forklart at 42-åringen skyldte ham penger. Politiet avviser at dette er grunnlag for den svært grove voldshandlingen, der 22-åringen drepte snekkeren med kniv, øks og et tredje våpen. Mannen har samtykket til fem ukers varetekt.

Les også:

VG: Drept 42-åring stanset mann med kniv i 2006

Drapssiktet på Notodden erkjenner drap

Drap inne i butikk på Notodden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden