UDI ber Listhaug revurdere behandlingen av enslige asylbarn

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått et kritisk brev om håndteringen av enslige mindreårige fra UDI. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått et kritisk brev om håndteringen av enslige mindreårige fra UDI. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utlendingsdirektoratet (UDI) er bekymret over at enslige mindreårige blir sittende lenge på mottak uten å bosettes og har varslet innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) om mulige konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev ber UDI at Listhaug revurderer bestemmelsen fra juni 2014 om at barn med begrenset opphold i Norge ikke skal bosettes i fosterhjem eller i en kommune, skriver VG.

«Dette fremmer ikke god integrering, og kan heller skape grobunn for utfordringer på både individ- og samfunnsnivå», heter det i brevet. UDI skriver blant annet at mottak og omsorgssentre ikke er skikkede steder for barn å vokse opp og at lite voksenkontakt er uheldig for barns utvikling.

Bestemmelsen om begrenset opphold gjelder barn som ikke har krav på beskyttelse (asyl), men i stedet får midlertidig oppholdstillatelse ett år av gangen.

Justis- og beredskapsdepartementet ønsker ikke å kommentere brevet med henvisning til at saken fortsatt er til vurdering.

Tirsdag varsler SV at de, i tråd med UDIs brev, vil fremme forslag i Stortinget om en revurdering av saken.

– Disse barna har krav på like god behandling og trygghet som våre barn, sier stortingsrepresentant Karin Andersen til NTB.

Les også: Afghanske asylsøkere flykter fra Norge