Ett felt på E6 i Sør-Trøndelag åpnet

E6 kan bli stengt i lang tid etter at det har gått et 10-15 meter bredt jordras over veien sør for Horg i Melhus i Sør-Trøndelag. Omkjøringsveien er også stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser på Twitter at det er igangsatt manuell dirigering på stedet i påvente av lysregulering. Kø må påregnes fordi det kun er ett felt som er åpent.

Også omkjøringsveien mellom Hovin og Kvål, fylkesvei 672, er åpnet igjen etter at den måtte stenges da et polskregistrert vogntog fikk sladd og sperret veien.

Raset på E6 gikk like før klokken 17. Ingen biler ble tatt av raset.

– En bil kjørte inn i raset og fikk skader, men ingen personer ble skadd. Dette var første bil på stedet, skriver politiet på Twitter.

Geologer har vært på stedet for å undersøke forholdene, og det er fremdeles usikkert når strekningen kan bli åpnet permanent og uten lysregulering.

Fem sperret innet på E14

Tre politifolk og to sivile ble natt til mandag sperret inne mellom skredene på E14. De fem ble senere hentet ut av luftambulansen – alle var uskadd og ble fløyet til Stjørdal, skriver Adresseavisen.

Det ene skredet har gått ved kommunegrensen, mens det andre har gått ved Reinåa. Raset ved grensen er cirka 10 meter bredt, mens raset vad Reinåa er mellom 30 og 50 meter bredt. Begge sperrer E14, og veien er stengt mellom Stjørdal og Storlien.

– En geolog vil komme når det blir lyst for å vurdere om opprydningsarbeid kan starte, forteller trafikkoperatør Mohammad Amiri ved Vegtrafikksentralen, til NRK.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Boligfelt

Politiet opplyser at de kjenner til tre ras som har gått. Det første raset ble meldt klokken 0.18 natt til mandag, og hadde gått i et boligfeltet i Høfeltet i Meråker. Raset gikk like ved et hus, og de nærmeste husene ble evakuert. Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at ingen personer kom til skade.

På grunn av flom eller ras er flere veier stengt både i Sør- og Nord-Trøndelag, blant annet fylkesvei 700 ved Å og Kjerstad på strekningen mellom Berkåk og Svorkmo.

Ifølge NRK er også fylkesvei 922 stengt på strekningen Trondheim/Klæbu – Tanem, fylkesvei 968 ved Vialøkken mellom Renå og Skarodden, samt fylkesvei 164 i Verdal.

Sporet av

Store nedbørsmengder har også sørget for at Meråkerbanen er stengt mellom Hell og Gudå etter at masser har glidd ut som følge av kraftig nedbør.

Mannskaper i Jernbaneverket har reist til stedet for å undersøke omfanget av skadene.

Ved 6.30-tiden mandag melder Jernbaneverket at Rørosbanen er stengt på grunn av avsporing mellom Haltdalen og Singsås. Pendlertoget mot Trondheim hadde 20 passasjerer om bord da det sporet av, men ingen ble skadd.

Strømbrudd

Lenger nord førte det dårlige været til strømbrudd hos 200 husstander i Verdal. Klokken 0.42 ble det strømbrudd i området sentrum til Bruvold. Her fikk husstandene strømmen tilbake klokken 3.15, skriver Innherred

Også i nabofylket i sør skaper vannet problemer. På fylkesvei 922 i Klæbu har det gått et skred, og det er ikke kjent hvor lang tid det bil ta før veien åpnes igjen.

Meteorologisk institutt meldte at det var ventet mye nedbør søndag og natt til mandag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden