Sykehjem tviholder på hijab-forbud

<p>Oslo kommune brøt loven da de ga beskjed til en kvinne om at hun kunne få jobb hvis hun ville jobbe uten hijab.</p>
Oslo kommune brøt loven da de ga beskjed til en kvinne om at hun kunne få jobb hvis hun ville jobbe uten hijab. Foto: NTB scanpix

Etter å ha møtt Stavanger kommune sier styret ved Blidensol sykehjem at det fortsatt er uaktuelt å fjerne vedtaket som forbyr ansatte å bruke hijab på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i det privatdrevne sykehjemmet Blidensol fattet det kontroversielle vedtaket om å forby bruk av hijab den 2. september.

Stavanger kommune, som Blidensol har en driftsavtale med, har tatt avstand fra dette forbudet og kalte sykehjemmet inn til et møte i midten av november.

Dette møtet ble det ikke noe av, og isteden måtte kommunen møte opp på Blidensols styremøte fredag. Per Haarr, levekårsdirektør i Stavanger kommune, sier til NRK at dette ikke førte noen vei.

– Det var ingen åpenhet for å se på dette. Det synes vi er synd. Min oppfatning er at flertallet i styret står hardt på vedtaket om at det er hijab-forbud i uniformsregelverket, utdyper han.

De ansatte ved sykehjemmet har klaget inn forbudet til Likestillings- og diskrimineringsombudet. De vil neste uke komme med en innstilling om hvorvidt forbudet er lovstridig eller ikke.

Haarr forventer at sykehjemmet innretter seg dersom vedtaket viser seg å være lovstridig.

Kirsten Smedvig, nestleder i driftsstyret ved Blidensol, sier til samme kanal at det foreløpig er uaktuelt å endre vedtaket, også de avventer tilredningen fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Les også: Ansatte anmelder sykehjem for hijabnekt

Hadia Tajik: – Hadde ingenting med hijab-sak å gjøre

Playboy trykker bilde av kvinne med hijab

Oslo kommune refses for å ha bedt jobbsøker ikke bruke hijab

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden