Siktet 32-åring hevder han ikke visste at Bråten døde

Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket i 2002. Bråten døde litt senere på Ullevål- Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Bare noen få meter fra porten inn til hjemmet sitt i Nordahl Bruns gate 22 ble Egil Tostrup Bråten funnet knivstukket i 2002. Bråten døde litt senere på Ullevål- Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Den 32 år gamle mannen erkjenner at han stakk Egil Tostrup Bråten med kniv, men hevder han ikke hadde til hensikt å stikke, og at han ikke visste at Bråten døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Basert på skadene avdøde hadde, har min klient kommet til at det må ha vært ham som påførte offeret det dødelige stikket. Derfor erkjenner han nå straffskyld for uaktsomt drap, sier advokat Vidar Lind Iversen til NTB.

Hans klient er den 32 år gamle mannen som for en drøy uke siden ble pågrepet og siktet for å ha stukket Egil Tostrup Bråten (23) til døde. Drapet skjedde for 14 år siden, og har siden vært en av Norges uløste drapsgåter. Nå kan politiet ha klart å løse den.

Det var da 32-åringen fikk se bevisene i saken at han ga sin versjon i et nytt avhør om hva som skjedde natt til 18. november 2002.

– Han mente ikke å treffe ham med kniven, og han mente ikke å drepe eller skade, sier Iversen.

Les også: To fengslet i 14 år gammel drapsgåte

Ble sett av vitne

Bråten døde kort tid etter at han ble funnet livstruende skadd utenfor bygården hvor han bodde i Oslo sentrum. Et vitne, en drosjesjåfør, meldte seg relativt tidlig i etterforskningen med observasjoner av to menn som ble sett gående etter Bråten i området.

Etter det NTB får opplyst, er det hendelsesforløpet vitnet har forklart seg om ikke ulikt det som nå kommer for dagen.

Det oppsto en voldsom krangel da en 30 år gammel mann som er medsiktet i saken, ville låne Bråtens mobiltelefon for å ringe hjem. Under krangelen skal 30-åringen ha trukket fram en skrutrekker. 32-åringen trakk på sin side en kniv, angivelig for å skremme.

Det er tidligere i saken kommet fram at Bråten også hadde skader etter at annet stikkvåpen. Det er ikke bekreftet at de stemmer fra skrutrekkeren til 30-åringen.

Les også: Ransdømte pågrepne for Bråten-drapet

Slåss om telefon

De to siktede var 18 og 16 år da drapet i Oslo sentrum fant sted. De løp i hver sin retning etter at Bråten hadde falt og ble liggende på asfalten. 32-åringen hevder han ikke fikk vite før dagen etter at Bråten var død.

Ingen har vært siktet i saken, inntil Oslo-politiet fikk et bevismessig gjennombrudd i saken. Det har ikke lyktes NTB å få tak i politiet for en kommentar.

Det er heller ikke kjent om den medsiktede 30-åringen har endret stilling til skyldspørsmålet etter at 32-åringen utdypet sin forklaring.

– Dette er ikke noen ny forklaring fra min klient. Han har besvart alle spørsmål politiet har stilt ham og vil fortsette å gjøre det, sier advokat Iversen.

Les også: Bråten-drapet: Ber om fire uker for siktet 32-åring

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden