Færre på sikkerhetskurs i oljebransjen

Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det siste året har det vært flere alvorlige hendelser på norsk sokkel. Samtidig er etterspørselen etter sikkerhetskurs halvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagens Næringsliv har Falck Nutecs treningssentre i Bergen, Trondheim og Oslo hatt seksti prosent nedgang i omsetningen fra toppen.

– Det er flere grunner til nedgangen. Det handler om at det er liten aktivitet ute, at masse rigger er gått i land, og at det ikke er noen ansettelser. Men det handler også om nedgang i varigheten og frekvensen av kurs. Oljeindustrien selv presset på her. De skal spare penger, sier leder Roar Orekåsa.

Senest for to uker siden ble mann-over-bord-kurs kuttet fra to til én dag. Tiden mellom repetisjonsøvelser er gjerne fordoblet. Brannmannskap og livbåtoperatører trenger ikke lenger å gå på årlige repetisjonskurs, de kan nå gå annethvert år.

Prisene raser også, og ingen i bransjen tjener penger, ifølge Orekåsa.

Tillitsvalgte i oljebransjen har advart om at kuttene i oljebransjen fører til høyere risiko, men dette avviser arbeidsgiversiden. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varslet tidligere i uken en ny stortingsmelding om sikkerheten på norsk sokkel.Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) varslet tidligere i uken en ny stortingsmelding om sikkerheten på norsk sokkel.

Les også:

Statoil-ansatte bekymret etter brann og lekkasjer på plattformer

– Gjøa-plattform nær alvorlig ulykke

Helikopterdirektør mener sikkerheten er under press

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden