Ran og ransforsøk i Porsgrunn

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Telemark etterlyser to gjerningspersoner etter at en mann ble ranet og en annen forsøkt ranet i Porsgrunn sentrum rundt midnatt natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 55-åring er sendt til sykehus med hodeskader han fikk i forbindelse med ranet.

– I begge tilfellene ble det observert en pistollignende gjenstand, sier operasjonsleder Ole Kamben ved Politiet i Telemark til NTB.

Det startet med at politiet klokken 23.18 fikk melding om at en kvinnelig bilist hadde sett to unge menn angripe en mann ved Sparebank1 Telemark-bygget i Storgata i Porsgrunn. Mannen skal ha vært i 60-årene og gikk i bakken.

– Vitnet har forklart at mannen reiste seg og gikk videre, mens gjerningspersonene stakk i en annen retnings, forteller Kamben.

Politiet kjenner nå identiteten til mannen og vil avhøre ham etter hvert.

Slått i bakhodet

Like etter denne hendelsen fikk politiet melding fra en bensinstasjon i sentrum der en 55-åring hadde kommet inn blødende fra hodet.

Han hadde blitt truet med en pistollignende gjenstand og fratatt mobiltelefonen. Da han forsøkte å løpe sin vei, falt han og ble slått bakfra med noe hardt, opplyser Kamben. Mannen er kjørt til sykehus og politiet regner med å avhøre ham i løpet av natten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterlyst

Politiet så tidlig at det var snakk om to separate forhold, og at det trolig var de samme gjerningspersonene.

De etterlyser to menn i 20-årene, begge kledd i svart og iført toppluer. Den ene hadde jakke med hette og dongeribukse. Den andre hadde jakke og joggebukse med hvit skrift.

– Vi jobber med saken og har flere patruljer ute og leter etter gjerningspersonene, sier Kamben.