Ran og ransforsøk i Porsgrunn

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Telemark etterlyser to gjerningspersoner etter at en mann ble ranet og en annen forsøkt ranet i Porsgrunn sentrum rundt midnatt natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 55-åring er sendt til sykehus med hodeskader han fikk i forbindelse med ranet.

– I begge tilfellene ble det observert en pistollignende gjenstand, sier operasjonsleder Ole Kamben ved Politiet i Telemark til NTB.

Det startet med at politiet klokken 23.18 fikk melding om at en kvinnelig bilist hadde sett to unge menn angripe en mann ved Sparebank1 Telemark-bygget i Storgata i Porsgrunn. Mannen skal ha vært i 60-årene og gikk i bakken.

– Vitnet har forklart at mannen reiste seg og gikk videre, mens gjerningspersonene stakk i en annen retnings, forteller Kamben.

Politiet kjenner nå identiteten til mannen og vil avhøre ham etter hvert.

Slått i bakhodet

Like etter denne hendelsen fikk politiet melding fra en bensinstasjon i sentrum der en 55-åring hadde kommet inn blødende fra hodet.

Han hadde blitt truet med en pistollignende gjenstand og fratatt mobiltelefonen. Da han forsøkte å løpe sin vei, falt han og ble slått bakfra med noe hardt, opplyser Kamben. Mannen er kjørt til sykehus og politiet regner med å avhøre ham i løpet av natten.

Etterlyst

Politiet så tidlig at det var snakk om to separate forhold, og at det trolig var de samme gjerningspersonene.

De etterlyser to menn i 20-årene, begge kledd i svart og iført toppluer. Den ene hadde jakke med hette og dongeribukse. Den andre hadde jakke og joggebukse med hvit skrift.

– Vi jobber med saken og har flere patruljer ute og leter etter gjerningspersonene, sier Kamben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden