Mann pågrepet etter bilkapring i Drammen

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet en mann som skal ha trengt seg inn i bilen til en kvinne i Drammen og truet henne til å kjøre til Mjøndalen. Her endte bilen i autovernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ser også en sammenheng mellom disse hendelsene og en bilbrann i Konnerudgata i Drammen, opplyser operasjonsleder Rune Hunshamar ved Sør-Øst politidistrikt til NTB. Brannen skjedde like ved og i samme tidsrom som kvinnen har forklart at mannen trengte seg inn i bilen hennes.

– Vi undersøker om det er noen sammenheng, men det er for tidlig å si, sier Hunshamar.

Kvinnen, som er i 30-årene, har forklart at mannen satte seg inn i bilen hennes på passasjersiden i Konnerudgata i Drammen og tvang henne til å kjøre litt rundt før ferden gikk gjennom Strømsåstunnelen til Mjøndalen.

– På E134 ved Mjøndalen kjørte bilen i autovernet. Kvinnen løp ut av bilen og mannen løp etter. Han prøvde også å ta seg inn i flere andre biler som hadde stoppet. En person fikk kontroll på mannen fram til politiet kom til stedet, forteller Hunshamar.

Både den pågrepne og kvinnen ble tatt med til undersøkelse på legevakten. Mannen var ruset og er kjent av politiet fra tidliger.

– Han er i 20-årene, er ikke etnisk norsk og ikke bosatt i vårt politidistrikt, sier Hunshammer, som etterlyser vitner til de tre hendelsene.