Ubaydullah Hussain kastet ut av rettssaken

Tiltalte Ubaydullah Hussain skal forlate rettssalen og sitte i tilstøtende vitneboks med lydoverføring, konkluderte tingrettsdommer Siv Kvåli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tiltalte Ubaydullah Hussain skal forlate rettssalen og sitte i tilstøtende vitneboks med lydoverføring, konkluderte tingrettsdommer Siv Kvåli. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ubaydullah Hussain fikk ikke lov til å sitte i rettssal 250 da et vitne som han skal ha truet, skulle forklare seg. Det har Oslo tingrett besluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vitnet ønsket ikke å forklare seg hvis den 31 år gamle tidligere lederskikkelsen i islamistgruppen Profetens Ummah var til stede i rettssalen, melder NRK.

Ifølge statsadvokaten truet Hussain mannen på en KIWI-butikk i Oslo i desember i fjor.

– Det er tilstrekkelige holdepunkter for å tro at vitnet ikke vil forklare seg fullstendig hvis Hussain er til stede. Tiltalte skal forlate rettssalen og sitte i tilstøtende vitneboks med lydoverføring, konkluderte tingrettsdommer Siv Kvåli.

Trusseltiltalen er en av flere tiltaler mot Hussain. Han er tiltalt for å ha rekruttert en tenåring til terrorgruppen IS i Syria, og for selv å ha vært medlem av gruppen fra Norge. Hussain nekter straffskyld for dette.

Les også:

Ubaydullah Hussain: – Jeg støttet IS på generelt grunnlag

Ubaydullah Hussain mener han ikke har gjort noe ulovlig

Syria-tiltalt: Nektet å oppgi navn på kontakt og gruppe