Hareide: Vi er i en kritisk fase

<p>Knut Arild Hareide (KrF) på vei inn til møte hos statministeren for samtaler om statsbudsjettet tidligere denne måneden. Nå mener KrF-lederen forhandlingene er i en kritisk fase.</p>
Knut Arild Hareide (KrF) på vei inn til møte hos statministeren for samtaler om statsbudsjettet tidligere denne måneden. Nå mener KrF-lederen forhandlingene er i en kritisk fase. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

KrF-leder Knut Arild Hareide sier budsjettforhandlingene er inne i en kritisk fase og at han er mer usikker enn noen gang på om de fire partiene får til en enighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er i en kritisk fase. Det er fortsatt håp om enighet, men vi er på overtid av overtiden, sa KrF-leder Knut Arild Hareide da han like før klokken 12 tirsdag var på vei ut fra et møte med resten av ledelsen i partiet.

Nestlederne Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad samt generalsekretær Hilde Frafjord Johnson deltok på møtet på Hareides kontor.

Les også: Fylkesleder i Frp: – Venstre krever altfor mye. Nå får de ikke mer!

KrF-lederen gjentok at forhandlingsmøtet hos statsminister Erna Solberg (H) mandag ikke ga den framdriften partiet hadde ønsket.

– Nå har vi fått nye innspill fra regjeringen, som vi vurderer. Men jeg er mer usikker på om vi får til en enighet enn noen gang i denne prosessen, sier Hareide.

Møtet på hans kontor tirsdag formiddag blir beskrevet som et ordinært møte i partiledelsen, men budsjettforhandlingene bidro nok til at det varte lenger enn normalt. Tidligere på dagen hadde gruppestyret i partiet møte. Det er foreløpig ikke innkalt til landsstyremøte, som partiet må avholde dersom Venstre skulle bryte forhandlingene på egen hånd.

Les også:

Frp hasteinnkaller til ekstraordinært landsstyremøte

Statsministeren dropper Trøndelag-tur

Personvernpolicy