Mann død etter knivstikking i Moss

Ambulanse kom raskt til stedet der en person ble knivstukket mandag kveld. Mannen døde senere på sykehuset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
Ambulanse kom raskt til stedet der en person ble knivstukket mandag kveld. Mannen døde senere på sykehuset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen i 30-årene som var kritisk skadd etter knivstikkingen på Jeløy i Moss, døde natt til tirsdag som følge av skadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble erklært død kokka 00.55, melder politiet i Østfold på Twitter. De pårørende er varslet, og politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger natt til tirsdag. Den drepte er midt i 30-årene og fra Moss. En jevnaldrende mann er pågrepet og siktet i saken. Han er så langt siktet for drapsforsøk, men siktelsen kan bli utvidet til drap tirsdag morgen, opplyser politiet til VG.

Politiet fikk melding om knivepisoden klokken 18.03 mandag. Den mistenkte gjerningspersonen ble pågrepet på åstedet.

Den skadde mannen ble fløyet til Ullevål sykehus i Oslo klokken 19.20 etter å ha fått livreddende førstehjelp på stedet. Ifølge Moss Avis var en kirurg tilfeldigvis i nærheten og bidro med førstehjelp.

Bakgrunn: Kritisk skadd etter knivstikking i Moss

Knivstukket i overkroppen

– Hendelsen skjedde i boligen til en tredje mann. Han er tatt inn til avhør. Både gjerningsmannen og den fornærmede er kjenninger av politiet, sa operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt til NTB mandag kveld.

Ifølge operasjonslederen var fornærmede knivstukket i overkroppen.

– Første politipatrulje meldte klokken 18.15 at de tok seg inn i leiligheten sammen med ambulansepersonell. Der fant de en mann med alvorlige knivskader. Det ble umiddelbart satt i gang livreddende førstehjelp.

Pågrepet umiddelbart

I leiligheten befant det seg en annen mann i midten av 30-årene, som umiddelbart ble pågrepet og siktet. Den mistenkte gjerningsmannen ble kjørt til østfoldpolitiets sentralarrest på Grålum i Sarpsborg. Politiet opplyste først at han ville bli avhørt mandag kveld, men det ble senere avvist.

– Siktede er ikke avhørt. Vi kan derfor heller ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold-politiet til VG natt til tirsdag.

Personvernpolicy