Seks menn tatt med AK-47, hagle og håndgranat

En mann er siktet, og ytterligere fem innbrakt etter at politiet fant flere skytevåpen og narkotika under en aksjon mot feststøy i en leilighet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi rykket ut etter meldinger om feststøy fra en leilighet på Høybråten. Da vi kom til stedet fant vi en AK-47, avsagd hagle, håndgranat og noe narkotika, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

AK-47 er også kjent som kalasjnikov, et russisk automatgevær som er et av de mest brukte militære skytevåpen i verden.

Én mann er pågrepet og siktet for å ha vært i besittelse av ulovlige våpen. Ytterligere fem menn er innbrakt, og har foreløpig status som mistenkte. Ullsand bekrefter at blir tatt flere etterforskningsskritt søndag som kan føre til at flere kan bli siktet i saken.

Alle de involverte er menn i 20-årene. Ullsand vil ikke kommentere om det er personer som er kjent for politiet fra før og om de tilhører noe spesielt miljø.

Politiets bombegruppe var søndag morgen på stedet for å ta hånd om håndgranaten. Den utgjør ikke noen fare for andre personer i området, ifølge Ullsand.

– Vi skal gjennomføre ransaking på stedet og avhøre de seks involverte. Det kan bli aktuelt med flere ransakinger. Rollene til de involverte blir avklart i løpet av dagen, sier Ullsand.

Det er for tidlig å vurdere om en eller flere av mennene skal framstilles for varetektsfengsling.

Personvernpolicy