Hordaland kan bli Haugesunds plan B

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dersom det ikke blir noe av den foreslåtte vestlandsregionen, vurderer politikerne i Haugesund å «flytte» byen til Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For Haugesund er samarbeidet med Sunnhordland så viktig at kommunene kan vurdere å slå seg sammen med Hordaland og Sogn og Fjordane dersom Rogaland skulle si nei til å bli med på en ny vestlandsregion, melder NRK.

– Vi ønsker ikke at Haugaland og Sunnhordland skal være delt mellom to fylker. Vi samarbeider tett på mange områder, og da må vi tilhøre samme region, sier ordfører Arne Christian Mohn (Ap). Sunnhordland kunne ikke tenke seg å bli en del av Rogaland, så dermed må Haugesund vurdere å se nordover, sier Mohn. Men det er ingen tvil om hva som er førstevalget.

– Vi mener at det beste for Haugesund er å slå sammen de tre vestlandsfylkene, sier Mohn. Det er også vedtatt i formannskapet.

Haugesund er ikke alene om å vurdere å bytte fylke, noe som bekymrer fungerende fylkesordfører Marianne Chesak (Ap) i Rogaland.

– Vi risikerer at Rogaland blir mye mindre enn i dag. Dersom kommuner forsvinner til Hordaland og Agder, vil vi ikke lenger være et slagkraftig fylke, sier Chesak.

Statssekretær Grete Ellingsen (H) i Kommunaldepartementet sier til NRK at det ikke er noe formelt hinder mot å foreslå endrede grenser dersom fylkeskommunene mener det er hensiktsmessig.

Personvernpolicy