Søppelkrise i Oslo:Anbudsvinner Veireno med halvt års beredskapsperiode

DAGLIGDAGS: Oslo kommunes anbudskonkurranse for søppeltømming innebærer slike tilstander.
DAGLIGDAGS: Oslo kommunes anbudskonkurranse for søppeltømming innebærer slike tilstander. Foto: Aurora Brækhus / ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Osloboere fortviler over søppel som hoper seg opp etter at selskapet Veireno vant anbudskonkurransen om henting. Selv opererer Veireno med et halvt års «beredskapsperiode».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggerne i Oslo må finne seg i søppelkaos når kommunen bytter operatør etter anbudskonkurranser, og nå fortviler mange over at søppeltømmingen ennå ikke har kommet i gjenge etter at selskapet Veireno overtok 3. oktober.

Eier og daglig leder Jonny Enger understreker at det ikke er snakk om at søpla flyter i hovedstaden, bare at det er «uregelmessigheter» enkelte dager.

Nå viser det seg at Enger selv har tatt høyde for at innkjøringen kunne bli vanskelig og langvarig, ved å ha planlagt en «beredskapsperiode» på et halvt år.

– I et intervju 11. oktober sa du at dere hadde fått kontraktfestet en beredskapsperiode på seks måneder etter at dere overtok søppelinnhentingen i Oslo. ABC Nyheter kan ikke finne det i kontrakten?

– Hvis jeg har sagt at det står i kontrakten, er det feil. Men åpningstiden er forlenget med to timer i vår interne beredskapsperiode på seks måneder, sier Enger til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Søpla kan flyte halvannen måned til i hovedstaden

Selskapet har også fått reaksjoner fra Arbeidstilsynet for brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

– Er det forlenget arbeidstid i beredeskapsperioden som fører til bruddene på arbeidsmiljølovens bestemmelser?

– Brudd på arbeidstidsbestemmelsene har ikke noe med det å gjøre. Sjåførene kjører fra klokka 6 til 14, og fra 14 til 22. Men det kan bli noe mer overtid.

– Det står i enkelte artikler at arbeidet hos oss går utover fysisk helse. Men de første ukene har gutta brukt mye tid på å sortere sine nøkleknipper i timesvis. Det er en nødvendig jobb, men ikke så tung, sier Veireno-sjefen.

– Avisoppslag viser at også våre konkurrenter får reaksjoner fra Arbeidstilsynet. Det er dessverre sånn i en oppstart at det blir brukt for mange timer, sier Enger.

Les også: Oppvask etter søppelproblemet i Oslo